RÓLUNK

Családi kézben, családias hangulatban

Hévíz egyik legelegánsabb panziója, a Kis Helikon Villa igazi magyar családi vállalkozás, amely hosszú tervezést követően az elmúlt években teljesen megújult.

A villa a fürdőváros legszebb részén, Hévízgyógyfürdőtől néhány száz méterre található. A régen Hadnagyszállónak nevezett épület a rendszerváltozás előtt teljesen lepusztult, azt a mostani tulajdonosok 1999-2001 között újították fel, majd nyitották meg a vendégek előtt.

Örökségünk érték

A mediterrán jellegű házat 1936-37 között Prof. Badiny Jós Ferenc orientalista kutató építette. A professzor által megbízott szakemberek csak Hévíz környékén kitermelt termésköveket használtak, olyan módon, hogy a köveket csak faragták és kötőanyaggal illesztették össze. Az épület 1937-39 között főrangú osztrák és német vendégeket fogadott.

A nagyjából 60 centiméter átmérőjű kövekben a mai napig gyönyörködhetünk eredeti formájukban, a belőlük készült falak pedig természetes klímát biztosítanak a háznak és páratlan hangulatot adnak minden bent töltött pillanatnak.

Az újranyitást követően a Kis Helikon Villa 2001 és 2015 között számos rangos elismerést gyűjtött be: megkapta a Magyar Minőség Háza 2007 elismerést, a Védnöki Táblás Ház 2007 Turizmus Minőségi Díját és az Európai  Minőségi Díjat,  valamint a Rozmaring Díjat is.

A Magyar Turizmus Zrt. a „kiemelkedő gasztronómiai kínálat és a környezet harmóniájának megteremtéséért” díjazta társaságot.

A 12 szobás panzió 2018-ban nyitott meg újra, és a folyamatos fejlesztések után 2020 nyarától várja teljesen új szolgáltatással vendégeit. Ízlésesen felújított szobáinkhoz balkon vagy terasz tartozik, és mindegyikben van zuhanyzó, vécé, minibár, széf, televízió és ingyenes wifiszolgáltatás.

Kóstoljon bele Balaton csücskébe!

Ezer ízű kalandok, akár egyetlen hétvége alatt. Egész évben elérhető programajánlatunk paraszti vacsorát és fine dining ebédet is tartalmazhat kívánság szerint. Felejthetetlen hétvégék ott, ahova szívesen visszatér egyedül, a családdal vagy a barátokkal: ismerős, mégis új ízek, érzések és élmények várják a Balaton közelében és a nálunk a villában. 

További
blogbejegyzések